Laserski tretman za rast kose je minimalno invazivna procedura kojom se na prirodan način stimuliše rast dlake.

Laserskom energijom aktivira se međućelijska reakcija koja povećava prokrvljenost, smanjuje upalnu reakciju i ubrzava metaboličke procese u koži. Na taj način smanjuje se opadanje kose i pospešuje se rast nove dlake.

Tretman je bezbolan, a pacijent u toku tretmana može osetiti blagu toplotu i povremeno peckanje. Nakon tretmana primećuje se blago crvenilo tretirane regije i perutanje kože. Procedura traje od 15-30 minuta.

Preporučeni broj tretmana je indivudualan, 4-10 tretmana, sa vremenskim razmacima između tretmana 2-4 nedelje. Kako bi se pospešili efekti laserske terapije moguće je kombinovati mezoterapijske procedure ili PRP tretman zajedno sa laserskim, kada se prave individualni protokoli za svakog pacijenta ponaosob.

Indikacije za Laserski tretman kose

  • androgenetska alopecija
  • alopecija areata
  • alopecija nakon hemoterapije
  • pre i nakon transplatacije
  • opadanje kose kod porodilja

Rezultati laserskog tretmana kose

Klinički je dokazano da tretmani kose i skalpa laserom značajno pospešuju sam kvalitet i sjaj kose, podstiču njen rast, i poboljšavaju zdravlje skalpa.

Naročito su primetni rezultati u temporalnom delu kod žena, a u temenom delu kod muškaraca.temporalnom delu kod žena, a u temenom delu kod muškaraca.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još