4D Fotona Plaftorma je moderna Laserska tehnologija za podmlađivanje kože lica. Njome delujemo protiv bora, poboljšavamo teksturu – kvalitet kože, njen tonus – podižemo je i zatežemo, te na taj način delujemo protiv posledica starenja i predupređujemo ih ujedno.

Kako izgleda 4D Laserska procedura?

Kombinovanim uvođenjem laserskog zraka intraoralno i ekstraoralno vršimo stimulaciju kontrakcije kolagena na svim nivoima kože, uz istovremenu remodelaciju starog i stvaranje novog kolagena. To će dovesti do podizanja kontura lica i učvršćivanja tonusa kože. Povećanjem volumena tkiva laserom smanjuje se vidljivost bora, a završnim korakom u ovoj proceduri-laserskim pilingom-ujedno ćemo ujednačiti ten uz vraćanje sjaja.

Rezultat FOTONA 4D LIFTING tretmana je višestruk:

-zategnuta koža

-smanjenje vidljivosti bora

-osvežen izgled

-ujednačen ten

-istovremeno delovanje i uklanjanje manjih nepravilnosti kože

-podizanje kontura srednje i donje trećine lica

-reepitelizacija kože

-povećanje elastičnosti

 Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Tokom tretmana pacijent može osetiti zagrevanje tkiva i blago peckanje,ali tretman tokom izvođenja nije bolan jer se u delovima u kojima je to potrebno koža hladi posebnim aparatom, tako da aplikovanje površinskog anestetika nije potrebno. Celokupan tretman traje 45 minuta.

Tretman se sastoji iz 4 koraka:

  1. Intraoralna stimulacija kolagena
  2. Rejuvenacija kože laserom
  3. Zatezanje kože
  4. Lagani piling

Koliko tretmana je potrebno uraditi i u kom vremenskom periodu?

Preporuka je da se tretman 4D lifting radi 3-4 puta godišnje. Vremenski period koji mora da prođe između dva tretmana je najmanje 4 nedelje. Tretman se može raditi i u letnjem periodu sa određenom modifikacijom poslednjeg koraka koji predstavlja laserski piling.

Nega nakon tretmana

Crvenilo koje se javlja nakon tretmana prolaznog je karaktera. U zavisnosti od podešenih parametara kod pacijenta se može očekivati perutanje kože slabijeg ili jačeg inteziteta. Nakon tretmana savetuje se upotreba kreme koja ubrzava reepitelizaciju, uz obavezno korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom (SPF 30 ili 50).

Kako održavati postignute rezultate?

Redovnim ponavljanjem tretmana poboljšavaju se i održavaju dobijeni rezultati, a ujedno i smanjuju efekti daljeg starenja. Efekti Fotona 4D liftinga mogu se pojačati kombinovanjem i sa drugim anti-age tretmanima poput PRP-a i biorevitalizacije.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još