Hemijski piling, pored tretmana dubinskog čišćenja, osnovni je tetman u nezi, za poboljšanje kvaliteta kože i njenog izgleda.

Hemijski pilng je neinvazivna estetsko-medicinska procedura, kojoj se kontrolisano uklanja površinski sloj kože, te se podstiče njena regeneracija, što utiče na poboljšanje kvaliteta i izgleda kože, smanjuje fleke, zaglađuje bore, doprinosi procesu lečenja aknozne kože, smanjuje ožiljke od akni.

Koje vrste hemijskih pilinga postoje?

Tretman hemijskim pilingom podrazumeva nanošenje određenih tipova kiselina na lice, u određenoj koncetraciji, što za cilj ima izazivanje eksfolijacije (perutanje), kada se ljušti površinski sloj kože, i dolazi do njene regeneracije.

Tip kiseline, kao i njena koncentracija, određuju se prema tipu odnosno problematici kože lica – u zavisnosti da li je koža aknozna, da li su prisutni ožljci, da li tretiramo fleke, ili je pak koža bez vidljivijih nesavršenosti.

U okviru hemijskog pilinga mogu se koristiti voćne kiseline, salicilna, trihlorsićetna itd, a od koncentracije zavisi i da li je piling površinski, srednji ili dublji.

Period oporavka nakon Hemijskog pilinga

Neposredno nakon pilinga je moguće crvenilo koje prolazi kroz par sati. Takođe je uobičajena i eksfolijacija u periodu od narednih 2 do 5 dana.

Obavezno je korišćenje SPF kreme, i zabranjeno je direktno izlaganje suncu.

Klasični hemijski pilinzi primenju se u uglavnom u jesenjem i zimskom periodu, mada određeni, poput onog na bazi mandelične kiseline, imaju svoju primenu i tokom letnjih meseci.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još