Hijaluronska kiselina je supstanca koja se već prirodno nalazi u našem organizmu, koži, a čija se produkcija vremenom smanjuje. Zaslužna je za mladalački izgled i tonus kože. Stoga su upravo hijaluronski fileri procedura broj 1 u estetskoj medicini kada je antiage efekat u pitanju.

Šta se sve može tretirati hijaluronskim filerima?

Hijaluronskim filerima se mogu tretirati gotovo sve regije na licu. Hijaluronska kiselina ima sposobnost vezivanja vode – izrazita moć hidratacije, održava tonus kože, i vraća koži volumen i jedrinu.

S godinama, usled delovanja sile gravitacije, koža se prirodno opušta i gubi svoj volumen, što je naročito vidljivo u donje dve trećine lica. Stoga su za vraćanje punoće u ovoj regiji, kao i za naglašavanje jagodica, i brisanje nazolabijalnih bora, hijaluronski fileri nezamenljivi.

Pomoću hijaluornskih filera se takođe pristupa i konturisanju lica, naglašava jaw line, tamo gde je to potrebno, popunjavaju se bore, te se znatno poboljšavaju izgled i zdravlje kože.

Uvećanje volumena usana, koje takođe gube svoju punoću i jedrinu s godinama, ili su prirodno tanke, bez dovoljno naglašenih kontura, procedura je koja se sprovodi upravo pomoću hijaluornskih filera. Na ovaj način usne dobijaju na volumenu, postaje hidrirane, jedre, dobijaju lepu rumenu boju.

Naš cilj je da nagasimo vašu prirodnu lepotu, uz zadržavanje prirodnog izgleda, u čemu nam pomažu upravo tretmani hijaluronskim filerima.

Pomenimo i da kombinovanjem sa botulinum toksinom, zaslužnim za podmlađivanje regije čela, između obrva i periokularne regije, postižemo efekat podmlađivanja svih regija na licu. Voše o tretmanu Botoksom možete pročitati na OVOM linku.

Kako izgleda procedura hijaluronskim filerima?

Bilo da se tretira regija lica, jagodica, ili se pristupa uvećanju volumena usana, pre same procedure uvek se temeljno čisti lice, i sa kože se uklaja šminka i sve nečistoće. Potom se nanosi anestetska krema, kojoj je potrebno da deluje 10 minuta, a zahvaljujući kojoj je sama procedura aplikovanja hijaluronskih filera minimalno bolna.

Aplikovanje hijaluronskih filera je injektivno i traje svega nekoliko minuta. Po završetku procedure, kao i u narednim danima, uobičajeni su crvenilo, otoci, hematomi, a nakon što se u potpunosti povuku, vidimo i konačan rezultat tretmana hijaluronskim filerima.

Doktor procenjuje da li je nakon par nedelje potrebna i korekcija, u zavisnosti o karakteristika kože lica odnosno fizionomije samog pacijenta, i rezultata koje želimo da postignemo.

Kada je pravo vreme za hijaluronske filere?

Pravo vreme za bilo koju estetsku proceduru je uvek individualno, u zavisnosti od samog pacijenta. Kod nekog su bore vidljive, a tonus opušten već u dvadesetima, dok kod drugih pacijenata to može biti proces koji je započet u tridesetima. Ono što treba da imamo u vidu jeste da se bore lakše koriguju kada su u začetku, te ne treba da imamo bojazan od toga da smo „poranili“ sa određenim estetskim procedurama.

Fotografije PRE i POSLE

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još