Lipoliza je jedna od najefikasnijih načina za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, kao i celulita. Kod muškaraca su to najčešće masti na stomaku, dok su kod žena izraženije na bokovima, butinama, kolenima, nadlakticama i podbradku. Upravo su lokalizovane masne naslage one koje su najupornije i gde se cm u obimu najsporije gube, te je Lioliza u ovom pogledu vrlo efikasan način za postizanjem željenih rezultata.

Kako izgleda postupak Lipolize?

Lipoliza je minimalno invazivna – nehirurška, injektabilna metoda. U potkožno masno tkivo se, terapijskim protokolom, unosi određena doza aktivnih supstanci – lipolitika koje dovode do razgradnje masti, a zatim i njene eliminacije iz organizma.

U zavisnosti od regije koja se tretira, odnosno njene veličine, da li je u pitanju stomak, podbradak itd, varira i broj uboda.

Kako Lipoliza deluje?

Lipolitici, odnosno njihove komponente – aktivni sastojci, deluju direktno na masne ćelije, koje počinju da se raspadaju, i upravo taj proces se naziva lipolizom.Potom se masne naslage apsorbuju, te izlučuju iz organizma potpuno prirodno. Najćešće delotvorne komponente su deoksiholna kiselina, Fosfatidilholin, L-karnitin. Koji konkretno lipolitik se primenjuje na pacijentu odlučuje vaš lekar, na temelju problematike – dela na kom se nalaze masne naslage, da li je ujedno potrebno tretirati i celulit, odnosno da li je potrebno uticati i na zatezanje kože.

Oporavak nakon Lipolize

Sama procedura traje kratko, ne duže od 15 minuta. Mogući su blaže crvenilo, peckanje, kao i manji otok tretirane regije koji se povlači kroz 7 dana.

Da li su rezultati vidljivi odmah?

Rezultati nakon Lipolize nisu vidljivi odmah, jer je potrebno par nedelja za razgradnju masnih ćelija. No, nakon 2 do 3 nedelje su rezultati vidljivi, a za maksimalni efekat je preporuka uraditi 2 do 3 tretmana u seriji, sa razmakom od 3 nedelje između tretmana.

zakažite konsultacije

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još