Uloga lasera u lečenju problematične kože ogleda se u smanjenju aktivnosti hiperaktivnih žlezda odgovornih za stvaranje zapaljenskih procesa na koži. Uklanjanje hiperkeratinizovanog sloja kože oko izvodnog kanala žlezde odgovorne za nastanak zapaljenskog procesa (akne) moguće je upotrebom erbijumskog lasera. Uklanjanje ožiljaka takođe se vrši erbijumskim laserom, na taj način vrši se hiperstimulacija fibroblasta i pojačano lučenje kolagena.

Uklanjanje hiperpigmentacija

Bezbedna i bezbolna metoda kojom se uspešno tretiraju hiperpigmentacije čak i najosetljivije kože, nastale kao posledica prekomernog izlaganja sunčevim ili UV zracima u solarijumu, staračke mrlje ili fleke koje su nastale u trudnoći. Važno je naglasiti da se neke pigmentacije ne mogu u potpunosti ukloniti, ali se njihov izgled može daleko ublažiti. Laserom se mogu tretirati hiperpigmentacije kako na licu tako i na telu.

Kako se izvodi tretman uklanjanja hiperpigmentacija?

Prvi deo tretmana obuhvata usmeravanje laserskog snopa na područje gde postoji hiperpigmentacija, pigment selektivno apsorbuje svetlost, zagreva se i razbija na manje celine koje će se odstraniti prilikom perutanja kože. Drugi deo tretmana čini ablativni korak. Tokom tretmana pacijent oseća blago peckanje. Broj tretmana koji je potreban zavisi od veličine i vrste hiperpigmentacije kao i od starosti pacijenta. Vremenski period između dva tretmana je mesec dana.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još