Dermatološki pregled je vrsta specijalističkog pregleda koji podrazumeva pregled kože i sluzokože celog tela, kao i noktiju i kose.

Ppromena boje i oblika postojećih mladeža, kao i pojava nepigmentovanih promena, zahteva pregled lekara specijaliste. Specijalistički pregled obavlja se golim okom, uz pomoć uveličavajuće lupe, ali naročito uz pomoć uređaja Dermatoskopa.

Dermoskopija podrazumeva pregled pigmentnih promena pod uvećanjem, uz specijalno svetlo i merne jedinice, kako bi lekar specijalista bolje vidi strukturu samih pigmentnih promena. Tako se uočavaju lezije, koje je ponekad potrebno odmah ukloniti, a ponekad samo pratiti.

Da li je svaka promena na koži mladež i šta obuhvata Dermatoskopija?

Ovo je česta zabluda, kada sve i benigne, ali i maligne, pigmentisane promene smatramo mladežima. Isto tako, promena koja na oko izgleda bezopasno se nakon pregleda Dermatoskopom može ispostaviti malignom.

Kako izgleda Dermatološki pregled sa Dermatoskopijom?

Dermatoskopija podrazumeva pregled ili praćenje mladeža, njihove strukture i boje i po potrebi poređenje sa prethodnim dermatoskopskim nalazima, kod pacijenata koji su već operisali mladeže, ili radi praćenja rizičnih pigmentnih promena.

Samoj dermatoskopiji prethodni uzimanje Anamneze od pacijenta i svih podataka o eventualnim tegobama.

Na koncu samog pregleda pacijent dobija mišljenje lekara specijaliste, terapiju ukoliko je potrebna, odnosno upućivanje na dalje dijagnostičke procedure (određene laboratorijske analize, imunološke analize itd) ili pak estetske intervencije (procedure za bolji izgled kože).

Kod nas na klinici možete zakazati pregled kod dermatologa, koji će za kratko vreme uz pomoć digitalne deramtoskopije utvrditi stanje pigmentisanih promena na vašoj koži.

Preventivni pregledi i redovan odlazak kod dermatologa su neophodni, naročito u današnje vreme, uzevši u obzir značajan brojačani porast dijagnostifikovanih melanoma u svim starosnim dobima.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još