PRP tretman je poznat i kao vamirski tretman, tretman sopstvenom krvlju ili tretman trombocitima. Nije neuobičajeno što je za veom kratko vreme postao najpopularnija estetska procedura globalno, zahvaljujući snažnim efektima koje ima u pogledu regeneracije i podmlađivanja kože. 

Ukoliko ste u potrazi za tretmanom koji je prirodan (koriste se samo trombociti dobijeni iz krvi pacijenta), a koji uspešno tretira različite nesavršenosti kože, i doprinosi mladalačkom izgledu.

Koža je nakon tretmana sjajna, blistava, ten ujednačen. Vampirski tretman može da se primenjuje tokom cele godine.

Kako se izvodi PRP procedura?

Sam tretman ne traje dugo, svega oko pola sata do 40 minuta.

Prvo se pacijentu izvadi krv klasičnim postupkom vađenja krvi, te se epruveta izlaže procesu centrifuge, na osnovu koje se iz krvi pacijenta izdvaja njen poseban fragment – krvna plazma bogata trombocitima, u kojima su upravo sadržani faktori rasta čiji je efekat po stanje i zdravlje kože značajan, a koji se injektabilnom metodom ubrizgavaju u dermis pacijenta.

Pacijentu se pre same procedura na kožu lica nanosi lokalni estetik, te je procedura skoro 100% bezbolna.

Nakon tretmana moguće je crvenilo i sitni tragovi uboda par dana. 

Koji su efekti PRP tretmana?

Najznačajniji efekat podmlađivanje kože PRP tretmanom jeste taj što se ujedno podstiče prirodni proces regeneracije same kože, produkcije kolagena, te koža postaje blistava, zdrava, jedra, podmlađena, i to su efekti koji se vide već odmah nakon jednog tretmana, a pun rezultat nakon 7 do 10 dana.

Tonus kože se poboljšava, bore postaju manje vidljive, takođe se regulišu i određene nesavršenosti kože poput fleka, hiperpigmentacije, ožiljaka od akni.

PRP je tretman koji se preporučuje i nakon određenih procedura poput tretiranaj kože laserom, hemijskih pilinga itd. jer ubrzava i podstiče proces regeneracije.

PRP je potpuno bezbedan i preporučuje se apsolutno svima, čak i onima sa osetljivom kožom!

U čemu je prednost primene PRP procedure kod nas na klinici?

PRP kit koji se koristi kod nas na klinici sadrži i dodatak Aktivatora (po sastavu kalcijum hlorid), koji dejstvo faktora rasta iz krvne plazme povećava čak 3 do 4 puta.    Metodologija PRP tretmana tj. Apliciranja faktora rasta iz krvne plazme pacijenta primenjuje se i u okviru tretmana kose. Više o PRP-u kose pročitajte na OVOM linku.

Zakažite konsultacije

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još