Popularni Vampirski tretman ne primenjuje se samo u tretiranju kože lica, vrata, dekoltea. Faktori rasta iz krvne plazme imaju blagotvorno dejstvo i u pogledu skalpa, odnosno tretiranja problema sa alopecijom – opdanje kose koje može biti različitog inteziteta, i prozrokovano različitim faktorima; potom problema sa slabom dlakom koja se lomi, retkom kosom itd.

Problem sa opadanjem kose jeste neugodan, i ne tako redak, može biti posledica hormnskim disbalansa, pojedinih zdravstvenih stanja, kod žena je uobičajena pojava nakon porođaja itd.

Primenom PRP tretmana u protokolu, ili u kombinaciji sa drugim tretmanima u domenu estetske medicine namenjenih tretiranju istog problema, mogu se ostvariti značajni rezultati u pogledu povećanja volumena kose, jačanja dlake, stimulacije njenog rasta.

Kako se primenjuje procedura PRP kose?

Nakon postupka vađenja krvi kod pacijenta, putem centrifuge iz krvi se izdvajaju trombociti – faktori rasta, te se injektabilno apliciraju u skalp, posebno u delovima u kojima je kosa proređena.

Posebno je značajan dodatak BIOTINA u okviru ovog PRP kita za kosu, koji dodatno pospešuje efekat ttetmana, zahvaljujući klinički dokazanim benefitima Biotina u pogledu stimulacije folikula dlake i rasta kose.

Koliko je PRP tretmana potrebno kako bi se postigao željeni rezultat?

Kao i kod svih drugih tretmana estetske medicine, i u ovom slučaju, protokol tretmana koji se određuju i primenjuju kod svakog pacijenta je individualan.

U načelu, potrebno je uraditi seriju tretmana – uobičajeni razmak između tretmana je 4 nedelje, ukoliko doktor ne savetuje drugačije, a takođe se PRP tretman kose često kombinuje i sa tretmanima poput Nucleofill Hair i Biorevitalizacija kose Hair +.

Zakažite konsultacije

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još