Šta proces beljenja zuba podrazumeva?

Izbeljivanje zuba je veoma popularna i potpuno bezbedna procedura pomoću koje pacijent rešava problem žućaste prebojenosti ziba i dobija željeni blistavo beli osmeh.

Beljenje zuba je proces pomoću kog se zub može izbeliti za čak do sedam nijansi. Beljenje je, zapravo, hemijska reakcija oksidacije spoljašnje površine zuba preparatima na bazi vodonik i karbamid peroksida.
Postoje dva načina za beljenje zuba – ordinacijsko i kućno beljenje.

Šta podrazumeva ordinacijsko beljenje i kako se izvodi?

Ordinacijskim beljenjem se postižu brži rezultati, jer se koriste preparati visoke koncentracije. U našoj ordinaciji koristimo najsavremeniju Flash lampu za beljenje zuba, koja nam omogućava da unesemo trenutnu boju zuba pacijenta i boju koju želimo da postignemo. Lampa automatski izračuna za koliko će nijansi zubi biti izbeljeni i to možemo direktno pokazati pacijentu.

Za proces beljenja nije potrebna nikakva prethodna priprema. Stomatolog će na licu mesta uraditi pripremne korake u cilju što postizanja što boljeg rezultata.

Procedura podrazumeva prethodno uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, nakon čega se pristupa beljenju zuba koje se izvodi kroz 3 faze. Ukupno vremene trajanja tretmana je od 45-60 minuta.Nakon beljenja sledi poliranje zuba i pacijent se moze vratiti svojim dnevnim aktivnostima bez perioda oporavka.

Fotografija PRE i POSLE beljenja:

Kućno beljenje zuba

Kućno beljenje zuba obavljate sami, pomoću providne folije koja je napravljena preko zuba, preparatima niske koncentracije. Rezultati se na taj način postižu sporije, odnosno potrebno je nositi folije 5-7 noci, u zavisnosti koji efekat želite da postignete.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još