Tretman dermapenom ne bez razloga nosi titutlu najpopularnije antiage procedure – za podmlađivanje i regeneraciju kože.

Efekti koji se postižu pomoću Dermapena:

  • Sjaj, jedrina, blistavost, ujednačen i osvežen izgled
  • Poboljšana sutruktura kože 
  • Smanjena vidljivost površinskih bora
  • Protiv hiperpigmentacija, ožiljaka, fleka

Širok dijapazon indikacija kod kojih se primenjuje Dermapen upravo je ono, pored odličnih rezultata, što ovaj tretman čini toliko popularnim. Naša koža s godinama gubi svoju elastičnost, smanjuje se produkcija elastina i kolagena, a Dermapenom i njegovom jedinstvenom tehnologijom upravo se stimuliše produkcija kolagenih vlakana, odgovornih kako za mladalački izgled kože, tako i za njenu regeneraciju.

 Šta je to Dermapen i kako se primenjuje?

Dermapen je električni aparat u obliku olovke na čijem vrhu se nalazi nastavak sa 16 šestougaonih, veoma tankih iglica, čija dužina može da se prilagođava, odnosno dubina u zavisnosti od zone koja se tretira. Dermapenom se u okviru jednog tretmana napravi čak do 40 miliona mikrouboda, ravnomerno raspoređenih – koje se ne vide golim okom, ali se njima stimulišu prirodni procesi proizvodnje elastina i kolagena. 

Naravno, dermapen se primenjuje zajedno sa koktelima-ampulama koji sadrže aktivne supstance – vitamini, aminokiseline, peptidi, hijaluronska kiselina itd, te je njihova penetracija (prodiranje u dublje slojeve kože) na ovaj način povećana za čak 40%!

Da li se Dermapen kombinuje sa drugim tretmanima?

Odgovor je Da, a da li je to potrebno i sa kojim estetskim procedura, odrediće vaš doktor na temelju karakteristika i potreba vaše kože, odnosno njene problematike.

Dermapen se može kombinovati sa PRP tretmanom, Biorevitalizacijom, određenim tipovima pilinga itd.

Kako izgleda oporavak nakon Dermapena?

Neposredno nakon tretmana Dermapenom uobičajeno je jače crvenilo, koje se potom smanjuje u narednih par sati, a može biti prisutno manjim intezitetom i tokom naredna 2-3 dana. Takođe je očekivana i eksfolijacija, koja je sasvim uobičajena kod procesa regeneracije same kože.

Nakon tretmana Dermapenom, obavezno je korišćenje SPF kreme, i zabranjeno je direktno izlaganje suncu.

Koža je 7 dana nakon tretmana vidno osvežena i poboljšanog kvaliteta.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još