Hiperhidroza ili prekomerno znojenje podazumevaju nelagodnu pojavu, koja osim estetskih neprijatnosti – oznojena koža, tragovi od znoja na garderobi, takođe nije povoljna ni po zdravlje pojedinca. Prekomerno znojenje je pojačano znojenje koje se javlja nezavisno od godišnjeg doba, spoljašnje temperature, izlaganja toploti.

Da li postoji način da se deluje protiv hiperhidroze?

Problem prekomernog znojenja nemoguće je rešiti trajno, odnosno izlečiti hiperhidrozu. No, uz pomoć procedure botulinum toksinom moguće je u određenom periodu zaustaviti pojačano znojenje, što će značajno uticati na kvalitet i komoditet života pojedinca. Zapravo, delovanje botoxa u regiji pazuha možemo uporediti za delovanjem botoxa u regijama gde se javljaju mimične bore, kada botox izaziva privremenu parezu mišića, što rezultira efektom „brisanja“ bora i sprečavanjem njihovog produbljivanja i nastanka novih. Posle određenog vremena, proceduru je potrebno ponoviti, kada oslabi delovanje botulinum toksina. Upravo se isti mehanizam ponavljanja procedure u razmaku od oko 4 meseca primenjuje i u regiji pazuha.

Kako Botoks u regiji pazuha deluje protiv prekomernog znojenja?

Botulinski toksin koji se koristi tokom procedure deluje tako što privremeno blokira provodljivost nervnih signala koji deluju na stimulaciju znojnih žlezda. Kod većine osoba je terapiju dovoljno primeniti dva puta godišnje.

Kako izgleda procedura?

Procedura je bezbolna – pre tretmana se na regije koje će biti tretirane nanosi anestetska krema; kratka – supstanca se aplikuje u tačno određene tačke, a odmah nakon procedure pacijent se može vratiti uobičajenim aktivnostima, bez perioda oporavka.

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja a možete zakazati i besplatne konsultacije.

Pišite nam putem kontakt forme i odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

    Pogledajte još