Šta proces beljenja zuba podrazumeva?

Beljenje zuba je proces pomoću kog se zub može izbeliti za čak i do sedam nijansi. Beljenje je, zapravo, hemijska reakcija oksidacije spoljašnje površine zuba preparatima na bazi vodonik i karbamid peroksida.
Postoje dva načina za beljenje zuba – ordinacijsko i kućno beljenje.

Šta podrazumeva ordinacijsko beljenje i kako se izvodi?

Ordinacijskim beljenjem se postižu brži rezultati, jer se koriste preparati visoke koncentracije. U našoj ordinaciji koristimo najsvremeniju Flash lampu za beljenje zuba, koja nam omogućava da unesemo trenutnu boju zuba pacijenta i boju koju želimo da postignemo. Lampa automatski izračuna za koliko će nijansi zubi biti izbeljeni i to možemo direktno pokazati pacijentu.Tretman podrazumeva prethodno uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, nakon čega se pristupa beljenju zuba koje se izvodi kroz 3 faze. Ukupno vremene trajanja tretmana je od 45-60 minuta.Nakon beljenja sledi poliranje zuba i pacijent se moze vratiti svojim dnevnim aktivnostima bez perioda oporavka.

Fotografija PRE i POSLE beljenja:

Kućno beljenje zuba

Kućno beljenje zuba obavljate sami, pomoću providne folije koja je napravljena preko zuba, preparatima niske koncentracije. Rezultati se na taj način postižu sporije, odnosno potrebno je nositi folije 5-7 noci, u zavisnosti koji efekat želite da postignete.

CTA Message

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još