Laser je jedan od nezaobilaznih savremenih aparata koji se već dugo primenjuje u medicini. Danas je laser nezamenljivo sredstvo koje se koristi u različitim granama medicine-od hirurgije, preko fizikalne medicine pa do dermatologije i estetske medicine. Ubrzan razvoj tehnologije poslednjih godina proširio je terapijske mogućnosti, te su laserske procedure sve češći izbor pacijenata za brzo i efikasno rešenje različitih dermatoloških i estetskih problema.

Primena lasera u estetskoj medicini je široka, a ono što izdvaja laserske procedure od konvecionalnih metoda je: 

  • maksimalna bezbednost
  • manja invazivnost
  • preciznost
  • trajni rezultati koji su vidljivi ubrzo nakon tretmana

Laserski tretmani mogu se raditi kod svih starosnih grupa, jer se promene na koži mogu pojaviti u različitim dobima, stoga ih mogu raditi svi pacijenti koji imaju indikacije. Na našoj klinici koristimo vrhunske lasere najnovije generacije koji su pogodni za intervencije iz oblasti dermatologije i estetske medicine.

Kako laser deluje?

Laserski snop prodire do različitih nivoa kože u zavisnosti koji efekat želimo postići kod pacijenta. Shodno tome biramo vrstu lasera, dužinu impulsa, energiju i veličinu tačke.

U zavisnosti od indikacije biramo erbijumski ili neodimijumski laser, a moguća je i kombinacija oba lasera.

4D podmlađivanje
Fotona laser, Klinika dr Jelena Glavinić

Šta predstavlja oznaka Nd:Yag?

Nd:Yag predstavlja neodimijumski laser koji svojim talasnim dužinama deluje na više načina-od zagrevanja tkiva dubokih struktura tkiva preko dejstva na upaljenim područjima do apsorpcije u melaninu. Efekat zagrevanja dubokih struktura tkiva koristi se u podmlađivanju, a umirujući efekat deluje na upalne procese u koži te je zgodan kod lečenja aknozne kože. Neodimijumski laser namenjen je i za rešavanje vaskularnih promena.

Šta predstavlja oznaka Er:Yag?

Er:Yag predstavlja erbijumski laser koji deluje na nešto površnije slojeve kože, bilo da su ablativni (deluju ispod niova epiderma) ili neablativni (deluju na nivou epiderma) svojim dejstvom uklanjaju različite promene u strukturi i pigmentaciji kože: atrofični i hipertrofični ožiljci, postoperativni ožiljci, strije, hiperpigmentacije različitog porekla i akne.

Laserima je takođe moguće rešiti i problem neželjenih dlačica na licu i telu metodom trajne laserske epilacije koja se bazira na fototermolitičkom efektu.

Zakažite konsultacije

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još

Zakažite konsultacije

Pozovite nas Pošaljite upit