dr Jelena Glavinić, doktor Estetske medicine I specijalizant Maksilofacijalne hirurgije

Kada pređemo tridesetu, polako počinjemo da vodimo borbu sa boricama i finim linijama na licu. Najčešće obraćamo pažnju na predeo oko očiju i vrat, ali one se mogu pojaviti i oko usana. Pročitajte u našem novom blogu na koji način možete ublažiti nastanak novih bora oko usana, a ukoliko ste suviše mladi da bi razmišljali o tome setite se rečenice: “Bolje sprečiti nego lečiti!”

Uvek koristite balzam za usne sa SPF zaštitom

Kaže se : “Ko se sunca krije, bolje da ga nije!” Mi bismo preformulisali ovu rečenicu u “Ko se ne zaštiti od sunca, bolje da ne izlazi napolje”. Sunce je zaista blagotvorno i itekako prija da što više vremena provodimo napolju kada su dani sunčani. Međutim, kao što nanosite na lice kreme koje štite od UVA i UVB zraka, na taj način treba da zaštitite i svoje usne. Preterano izlaganje suncu ubrzava proces starenja kože, stoga obratite pažnju.

Hidrirajte svoje usne

Sigurni smo da imate barem jedan, ako ne i više balzama za usne u svom beauty kutku. Ne zabroravite da ga redovno nanosite tokom dana i pred spavanje, jer je koža na usnama mnogo tanja nego na licu i nema lojnih žlezda koje bi je činile hidriranom. Osim što ćete nanošenjem balzama za usne sprečiti vrlo bolno pucanje kože usana, preventivno ćete delovati na pojavu bora i finih linija. Ukoliko niste pronašli odgovarajući balzam, malo kokosovog ulja ili kombinacija meda i maslinovog ulja može rešiti stvar. Ipak, nabavite hranljivi i hidrirajući balzam koji vam uvek može biti pri ruci i nanesite ga pre nego jezikom pređete preko suvih usana.

Pijte puno vode

Ima li lepšeg napitka od vode? Zaista, može li nešto tako divno da utoli žeđ, hidrira organizam i osveži vas ako ne čaša sveže vode? Dok pijete vodu ostaće je dovoljno i na usanama i obezbediti neophodnu hidrataciju, a naučili smo da je to važno da bi se bore javile što kasnije. Dakle, šta čekate – trk po čašu vode!

Koristite balzame sa oznakom “ANTI-AGE”

Ovi tretmani će vam pružiti mnogo više od hidratacije i neophodni su vam ukoliko već imate vidljive bore oko usana ili zaista želite da sprečite njihovo nastajanje u potpunosti. Ovakvi balzami umeju biti skuplji nego redovni, ali umeju i da reše problem.

Super TRIK

Kada govorimo o beauty trikovima, prvo pravilo je da svaki proizvod ima svoju dvostruku tajnu namenu.Ovaj proizvod koji svi imate, osim što će usnama pružiti intenzivnu negu, usporiće starenje tog (osetljivog) područja lica. Dakle, ukoliko želite da sačuvate punoću usana i u poznim godinama, potrebno je da svake večeri na usne i područje oko usana nanosite ANTIRID kremu.

Usne su osetljive baš kao i koža oko očiju, a područje oko usana takođe je sklono pojavi bora te ovaj trik ima snažno logičko uporište. Dodatni razlog jeste što naše usne ne sadže lojne žlezde koje čuvaju hidrantnost ostatka lica te su im potrebni aktivni sastojci iz antirid krema koji duboko hidriraju, povećavaju volumen, čine kožu glatkom i umanjuju bore.

Ukoliko samo malo više povedemo računa možemo sprečiti nastajanje borica oko usana, pa ne postoji razlog da to i ne učinimo!

CTA Message

Pozovite nas Pošaljite upit

Pogledajte još

CTA Message

Pozovite nas Pošaljite upit